De Valkenswaardse
Zorg op maat

Uw Fysiotherapeut / Kinderfysiotherapeut (i.o.).

Na het afronden van de opleiding fysiotherapie is Bart Bons in september 2017 gestart met zijn eigen praktijk; De Valkenswaardse  aan de Wezelstraat 2 in Valkenswaard.

Sinds september 2019 is er begonnen met de opleiding tot specialist kinderfysiotherapie waarmee specialistische zorg voor cliënten tot 18 jaar geholpen kunnen worden. Misschien prettig om te weten dat kinderen tot 18 jaar meeverzekerd zijn binnen de basisverzekering. Door vooropleidingen aan het C.I.O.S. en daarna de Sportacademie (A.L.O.) is Bart altijd geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam.  Als sporter diverse sporten beoefend, zoals BMX, ijshockey, motorcross, surfen en rugby. Doordat Bart zoveel verschillende sporten heeft beoefend en zelf ook de nodige blessures heeft opgelopen, heeft hij een andere kijk op revalidatie gekregen en daardoor meer naar de mens achter de klacht leren te kijken en samen met de cliënt te zoeken naar creatieve manieren en deze te helpen met revalideren.

Bart Bons is als algemeen fysiotherapeut verbonden als sponsor aan The Vets. Elke dinsdagavond er open spreekuur voor de leden. Deze intake kan leiden tot het advies om even wat rustiger aan te doen, een doorverwijzing naar huisarts of ziekenhuis of een indicatie voor fysiotherapie.  


Fysiotherapie voor kinderen valt in het basispakket van uw zorgverzekering. Hiervan worden 18 behandelingen vergoed. Is uw kind aanvullend verzekerd, dan heeft het recht op verdere vergoeding.
Indien de aandoening van uw kind valt onder een chronische indicatie, dan worden alle behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar.
De fysiotherapeut van De Valkenswaardse heeft contracten met alle zorgverzekeraars; u ontvangt geen factuur en de behandelingen worden rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.